10130300 Қоғамдық тамақтандыру
Оқу формалары:
Күндіз
Корреспонденция
Біліктілік:технолог
Жұмыс біліктілігі:
Пісіру
Кондитер-дизайнер
Оқу шарттары:
Біліктілік | күндізгі бөлім | Сырттай | |||
Негізінде
9 сынып |
Негізінде
11 сынып |
Колледж негізінде | Негізінде
11 сынып |
Колледж негізінде | |
жұмысшы мамандығы | 2 жыл
10 ай |
1 жыл
10 ай |
— | 1 жыл
10 ай |
— |
Орта буын маманы | 3 жыл
10 ай |
2 жыл
10 ай |
10 ай | 2 жыл
10 ай |
10 ай |
Оқу жоспарына сәйкес пәндер тізімі
Бұл мамандық қай уақытта да сұранысқа ие.
Ұрпақтан ұрпаққа адамдар тамақ дайындау тәжірибесін берді. Біз тамақ өмірдің, денсаулықтың және әл-ауқаттың негізі екенін түсініп, тағамға байланысты барлық дәстүрлерді мұқият сақтадық.
технологдастарханның және кез келген банкеттің сәні болатын салаттар, тісбасарлар дайындау өнерін меңгерген маман. Біз сендерге ою өнерін үйретеміз – көкөністер мен жемістерді мүсіндеп ою, оны ұстаздарымыз меңгерген.
Сіз көже, ет, құс етін, балық, тәтті тағамдар, десерттер мен кондитерлік өнімдерді дайындау дағдыларын игеріп, қазақтың ұлттық тағамдарының қыр-сырын меңгересіз. Колледжде заманауи технологиямен, инвентарлық, шағын механикаландырумен жабдықталған зертхана бар.
Қазірдің өзінде үшінші курста колледж студенттері біліктілік емтиханын тапсырып, жұмысшы мамандығы – IV санатты аспазшы мамандығын алады.
Бұл шедеврлер біздің студенттердің қолымен жасалған. Технолог дастархан жаюды біледі, ыдыс-аяқты қалай беруді, даяшының, барменнің және администратордың дағдыларын біледі. Ал мұның барлығын қызмет көрсетуді ұйымдастыру зертханасында білуге болады.
Біздің мамандар еңбек нарығында сұранысқа ие және қала мен облыс кәсіпорындарында жұмыс істейді:
мейрамханаларда
- «Ертіс»,
- «Үлбі»,
- «Жарқыраған өзен»
- «Тәж», «Саяхат»,
ойын-сауық орталықтары
- «Прима зодиак»,
- «Орын»,
кафелерде, асханаларда, пиццерияларда.
Колледжді бітіргеннен кейін сіз оңай жұмыс таба аласыз, өз бизнесіңізді аша аласыз.